De coalitiepartijen in de Dordtse gemeenteraad houden vast aan het weigeren van een gemeentegarantie voor de bouw van een nieuw stadion voor FC Dordrecht. Dit bleek dinsdagavond 21 januari tijdens een commissievergadering over Sportpark Krommedijk. Het stadion van de Dordtse voetbalclub is gelegen op het sportpark.

Er liggen plannen om Sportpark Krommedijk aan te pakken voor ruim 17 miljoen euro, waarbij ook een nieuw stadion voor FC Dordrecht onderdeel van de plannen is. Het nieuwe stadion moet 6.500.600 euro gaan kosten, waarvan FC Dordrecht 1,3 miljoen euro financiert. Voor de overige 5.200.600 euro wordt de gemeente gevraagd om garant te staan. Deze 6,5 miljoen euro is onderdeel van de projectbegroting van in totaal 17 miljoen euro.

In november liet het college van burgemeester en wethouders weten niet garant te willen staan, waarmee de stadionplannen niet mogelijk zijn. Dit terwijl er lange tijd werd gesproken over de stadionplannen, het besluit kwam voor FC Dordrecht en supporters dan ook als onaangename verrassing. De voetbalclub, supportersvereniging en supporters hopen dat de Dordtse gemeenteraad wel steun geeft aan de stadionplannen. Tijdens een eerdere commissievergadering waren er diverse insprekers, waaronder directeur Hans de Zeeuw. “Jullie maken FC Dordrecht kapot”, zo sprak hij toen over het college van burgemeester en wethouders.

Tijdens de commissievergadering van 21 januari lieten de coalitiepartijen weten achter het besluit van burgemeester en wethouders te staan, waarbij gewezen wordt naar het coalitieakkoord waarin al stond dat er geen gemeentegarantie zou komen. Verschillende oppositiepartijen keken naar mogelijkheden voor het stadion, zo werd een constructie voorgesteld waarbij FC Dordrecht zelf garant staat voor het nieuwe stadion. Dinsdag 28 januari vergadert de voltallige gemeenteraad over de plannen en zal er meer duidelijkheid komen.

Als de stadionplannen definitief niet doorgaan, dan zal FC Dordrecht moeten kijken naar de toekomstmogelijkheden. Het stoppen van de club wordt hierbij niet uitgesloten. Het is voor FC Dordrecht al de zoveelste teleurstelling op het gebied van stadionplannen. De afgelopen jaren zijn al meerdere stadionplannen in de prullenbak verdwenen.

DELEN