FC Dordrecht heeft vrijdagavond 27 september de voorsprong uit handen gegeven aan tegenstander Almere City FC. In Almere werd om 20.00 uur afgetrapt, waarna de Dordtenaren direct probeerden doelpunten te scoren.

In de vijfde minuut werd het eerste doelpunt gemaakt. Na een dribbel wist Dwayne Green de bal voor te geven aan Pedro Marques, die vervolgens wist te scoren. De hieropvolgende minuten zette de Schapekoppen druk om een tweede doelpunt te scoren, wat lukte in de vijftiende minuut. Het was ditmaal Jari Schuurman die de bal in het net wist te krijgen. Tot de veertigste minuut wist Almere City FC niet door de verdediging van FC Dordrecht te komen, het was Almeerder Mees Kaandorp die het eerste doelpunt voor de ploeg uit Flevoland wist te maken. Met een 1-2 voorsprong ging FC Dordrecht de rust in.

Na de rust probeerden de Almeerders meermaals om een tweede doelpunt te scoren, dit lukte de ploeg in de 55ste minuut. In de 67ste minuut viel het derde doelpunt voor de Almere City FC, het was opnieuw Mees Kaandorp die de bal in het net van de Dordtenaren wist te krijgen. Hiermee kwam de stand op 3-2 te staan. FC Dordrecht probeerde in de slotfase nog een punt uit het vuur te slepen, maar dit mocht uiteindelijk niet baten.

DELEN