FC Dordrecht heeft voor eigen publiek de punten moeten delen met Roda JC. Dankzij een eigen doelpunt van Werker kwamen de Dordtenaren op voorsprong. Vlak voor rust kwamen de Limburgers echter langszij. De ruststand van 1-1 bleek na negentig minuten ook de uitslag te zijn.

Door interlandverplichtingen kon FC Dordrecht niet beschikken over Jordy Wehrmann en Jaron Vicario. Anass Achahbar en Stef Gronsveld waren geblesseerd en eveneens niet inzetbaar. Zo was het puzzelen voor Cláudio Braga. Jeugdspeler Gaultier Overman voegde zich voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

De Schapekoppen maakten ondanks de vele afwezigen geen onwennige indruk. Al snel was Dwayne Green dichtbij de openingstreffer. Hij zag zijn bal richting de kruising vliegen, maar weggetikt worden door Muyters. Even daarvoor was Jordy Croux minstens zo dichtbij. Hij schoot tegen de paal. Zo kwam de wedstrijd al binnen tien minuten tot ontbranding. Niet veel later stond het houtwerk opnieuw in de weg voor de gasten. Alberg schoot op de bovenkant van de lat. Nadat FC Dordrecht twee keer goed weg kwam was daar zelfs de voorsprong. Jari Schuurman had een scherpe vrije trap in huis die ongelukkig werd getoucheerd door Roda-verdediger Werker. Zo kwamen de Dordtenaren in de 21e minuut op voorsprong, die vlak voor rust verloren zou gaan. Ugbo kon na een korte combinatie van dichtbij afwerken. Gezien het spelbeeld een terechte ruststand.

De tweede helft zou zich kenmerken als grotendeels slordig en twee ploegen die streden voor wat ze waard waren. Zo vielen er veel ruimtes aan beide kanten maar wist niemand een doorbraak te forceren. Even leek Roda-aanvaller Ike Ugbo dichtbij zijn tweede goal van de avond, maar hij mikte over. Verder bleven het bij speldenprikjes. De bedrijvige Hogesteger stuitte op Muyters. En niet veel later mikte Klaasen aan de andere kant net naast. Pas in de 85e minuut viel er weer een grote kans te noteren. Invaller Nelson Amadin testte Muyters maar de laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. In de blessuretijd volgde een slotoffensief van de Schapekoppen. Helaas viel de bal geen enkele keer goed.

DELEN