FC Dordrecht heeft maandagavond 20 januari de uitwedstrijd tegen Jong Ajax niet weten te winnen. De Amsterdammers wonen de wedstrijd met 2-0.

De Schapekoppen begonnen de wedstrijd met drie nieuwe aanwinsten in de basis. Gravenberch, El Bouchataoui en Polley werden voor het eerst tijdens een wedstrijd ingezet.

Danzell Gracenberch maakte voor FC Dordrecht in de zesde minuut het eerste schot van de wedstrijd. De Dordtenaren wisten in de eerste helft een aantal kansen niet te benutten, tegelijkertijd wist Havekotte wel meerdere kansen voor de Amsterdammers de baas te zijn. De eerste helft eindigde in 0-0.

Tien minuten na de start van de tweede helft wist Jong Ajax wel een kans te verzilveren. Timber zette de Amsterdammers in de 55ste minuut op voorsprong. De wissel van Vicario en El Bouchataoui voor Green en Kok leverde FC Dordrecht geen extra kansen op. Jong Ajax wist wel een tweede kans te benutten, in de 75ste minuut scoorde Mendez vanaf 11 meter de 2-0. Havekotte wist een levensgrote kans van Castillo te voorkomen, waarmee de rebound aan de Ajacieden voorbij ging. In de 90ste minuut schoot Mendez bijna de 3-0, maar de bal vloog net langs de kruising. De wedstrijd eindigde in een 2-0 nederlaag voor FC Dordrecht.

DELEN