training nieuw seizoen

FC Dordrecht onderzoekt of er een toekomst is voor de voetbalclub. De toekomst van de Dordtse betaaldvoetbalclub is in gevaar omdat de gemeente Dordrecht geen financiële bijdrage of gemeentegarantie wil geven voor een nieuw stadion.

De club kan zelf de kosten voor een nieuw stadion niet ophoesten. FC Dordrecht is wel schuldenvrij, zo laat directeur Hans de Zeeuw weten aan RTV Rijnmond. Het bericht van de gemeente kwam voor FC Dordrecht als verrassing. De club, gemeente en andere betrokkenen keken eerder naar de mogelijkheden om het nieuwe stadion onder andere maatschappelijke functies te geven. Ook moesten amateursportclubs een plek krijgen op sportpark Krommedijk. Uit een haalbaarheidsonderzoek bleek dat het plan niet volledig door de markt gefinancierd kan worden. Doordat de gemeente Dordrecht geen financiële bijdrage of gemeentegarantie wil geven voor een nieuw stadion, kunnen de plannen niet doorgaan. Tevens komt het voortbestaan van FC Dordrecht in gevaar.

Directeur Hans de Zeeuw laat aan RTV Rijnmond weten dat de club onderzoekt of en welke toekomstmogelijkheden er zijn. Zo wordt er gekeken of de club kan worden verkocht. Ook het beëindigen van FC Dordrecht behoort tot de mogelijkheden die worden onderzocht, in dat geval is de kans groot dat de Dordtse club nu bezig is met het laatste seizoen. De voetbalclub blijft openstaan voor gesprekken met de gemeente en hoopt dat er nog een ingang is voor het realiseren van de stadionplannen.

DELEN