FC Dordrecht heeft in eigen huis met 3-2 gewonnen van Roda JC. Thomas Schalekamp, Renny Smith en Jeremy Cijntje waren de drie Dordtse doelpuntenmakers. Voor Roda JC duurt de negatieve reeks in uitwedstrijden voort.

In de openingsfase van de wedstrijd waren de kansen spaarzaam. Speldenprikjes werden hier en daar uitgedeeld maar het krachtsverschil tussen beide ploegen was niet groot. In de 37e minuut zorgde een sliding van Smith in het eigen zestienmeter gebied voor een strafschop in het voordeel van de Limburgers. Topscorer Mario Engels faalde niet en zette Roda JC op voorsprong. Roda JC was nog aan het nagenieten van de voorsprong op het moment dat Thomas Schalekamp een schot loste op doelman Novakovic. Zijn schot was de keeper te machtig en zo bepaalde de speler de ruststand van 1-1.

De tweede helft werd een stuk spannender. In de 54e minuut bracht Jeremy Cijntje de Dordtenaren op voorsprong. Cijntje had een mooie dribbel in huis en haalde prima uit. Slechts vijf minuten later werd de voorsprong vergroot. Renny Smith wist zich met een loopacties in kansrijke positie te manoeuvreren. Zijn schot vloog via het lichaam van de doelman van Roda JC in het doel. Vanaf dat moment gaat Roda JC op zoek naar een aansluitingstreffer. In de 85e minuut viel deze, maar het mocht voor de Limburgers niet baten.

FC Dordrecht weet de derde periode goed af te sluiten. Volgende week, op vrijdag 22 maart, wacht voor de ploeg een uitwedstrijd bij FC Eindhoven.

DELEN