FC Dordrecht heeft vrijdagavond 6 maart gelijk gespeeld tijdens de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. De Schapekoppen wisten in de laatste minuten 1-1 gelijkspel op het scorebord te krijgen.

De eerste minuten van de wedstrijd begonnen rustig en met weinig kansen. In de 18e minuut werden de Dordtenaren voor de eerste keer gevaarlijk, maar Helmond-doelman Van Gassel wist de bal tegen te houden. Vanaf de 30ste minuut waren er meerdere kansen voor FC Dordrecht. De Schapekoppen wisten echter de kansen in de 30ste, 31ste, 33ste en 35ste minuut niet om te zetten in doelpunten.

De tweede helft begon opnieuw redelijk rustig. In de 50ste minuut was er een grote kans voor El Boutchataoui, echter mistte hij de bal. Een paar minuten later kreeg Wehrmann rood vanwege een opzettelijke handsbal op de doellijn. FC Dordrecht moest met 10 man verder en Helmond Sport kreeg een penalty. De Brabanders wisten de penalty te benutten en de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te zetten.

Een minuut later werd bijna de gelijkmaker gemaakt. Later in de tweede helft volgden nog meerdere kansen voor de Schapekoppen, pas in de 89ste minuut wist Breedijk de gelijkmaker te scoren. Hiermee kwam de stand op het nippertje op 1-1, waardoor FC Dordrecht één punt over heeft gehouden aan de wedstrijd.

DELEN