FC Dordrecht wist de eerste wedstrijd van het seizoen niet om te zetten in punten. Op eigen veld werd met 0-2 verloren van degradant NAC. De Schapenkoppen startte met nieuwkomers Ramon ten Hove, Fabian de Abreu, Pedro Marques en Zeki Erkilinc in de basisopstelling.

In de beginfase van de wedstrijd werd NAC direct gevaarlijk uit een hoekschop. De kopbal vloog vlak langs de paal van doelman Ten Hove. Tien minuten later liet de doelman zich verrassen door een uittrap van zijn collega, gelukkig zag hij de bal net naast rollen. Renny Smith kreeg na vijftien minuten voetbal een grote kans na goed voorbereidend werk van Ormonde-Ottewill, helaas schoot deze over.

In de 23e minuut kreeg NAC een vrije trap op ongeveer 35-meter dan de Dordtse goal. Filipovic had een scherpe vrije trap in huis en daar wist Verschueren wel raad mee: 0-1. Hij liet Ten Hove kansloos en bezorgde NAC de minimale voorsprong. Twee minuten na de openingstreffer ontstond er een soortgelijk scenario maar dan aan de andere kant van het veld. Helaas vloog de bal er niet in. Vlak voor rust werd NAC twee keer gevaarlijk maar dankzij verdedigers Breedijk en Montsma bleef de ruststand op 0-1.

In de tweede helft toonden de Dordtenaren meer lef. Onder aanvoering van spits Pedro Marques werd flink oorlog gemaakt tegen de defensie van NAC. Echter viel het doelpunt aan de andere kant. Luka Ilic toonde in de 67e minuut met een mooie goal zijn klasse. Hij krulde de bal strak achter Ten Hove in de kruising. Na de tweede tegentreffer probeerde FC Dordrecht nog iets terug te doen maar was er nooit écht sprake van een slotoffensief.

Volgende week, op vrijdag 16 augustus, wacht het uitduel met FC Eindhoven.

DELEN