FC Dordrecht start eind september met lichtshows voorafgaand aan thuiswedstrijden. De club vervangt de verlichting in de lichtmasten van het stadion aan de Krommedijk.

De verlichting wordt vervangen door duurzame led-verlichting. Het energieverbruik van het stadion gaat met 50 procent omlaag, zo laat de club weten. Tegelijkertijd zal het zicht voor spelers en toeschouwers enorm verbeteren. FC Dordrecht bespaart daarnaast fors op onderhoudskosten, omdat de led-verlichting een lange levensduur heeft.

“Het is altijd een spectaculaire beleving: de lichtshows voorafgaand aan een wedstrijd bij Ajax, PSV, Juventus of Arsenal. Vanaf september past ook FC Dordrecht in dit rijtje.”, aldus de club. Binnen de Keuken Kampioen Divisie is FC Dordrecht de eerste club die kiest voor duurzaamheid in combinatie met entertainment. Dankzij een digitaal lichtmanagementsysteem kan de club verlichting schakelen en lichtshows programmering, bijvoorbeeld tijdens de opkomst van spelers.

De LED-stadionverlichting voldoet aan alle eisen van de KNVB-licentie en is daardoor tevens geschikt voor (live-)uitzendingen op Fox Sports. De Dordtenaren spelen vrijdag 20 september de eerste thuiswedstrijd onder de nieuwe stadionverlichting. Er wordt dan gespeeld tegen NEC.

DELEN