FC Dordrecht heeft vrijdagavond 21 februari in eigen huis verloren van De Graafschap. De Superboeren wisten de wedstrijd te winnen met 1-2.

De Dordtenaren kregen in de 8ste minuut van de wedstrijd hun eerste echte kans in handen. Uit een afgeslagen hoekschop zorgde El Bouchataoui voor het eerste schot op het doel, doelman Jurjus kon de bal echter makkelijk pakken. In de 20ste minuut wist Polley met een afstandsschot de Dordtenaren op voorsprong te zetten, het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt.

Drie minuten later was de voorsprong van FC Dordrecht echter al verdwenen, de Graafschap wist 1-1 op het scorebord te krijgen. Bijna een kwartier later werd het gelijkspel door de Superboeren omgezet in een voorsprong, in de 36ste minuut scoorde Van Mieghem een doelpunt. Het doelpunt had wel een luchtje van buitenspel. Trainer Van den Ham leverde commentaar op de grensrechter en kreeg hiervoor een rode kaart.

Waar het gebruikelijk is dat spelers worden gewisseld, werd na de tweede helft ook scheidsrechter Kevin Blom gewisseld. Eijgelsheim kwam voor hem in de plaats. De Schapekoppen waren duidelijk gemotiveerd om de 2-2 te scoren, meerdere malen werd de bal richting het doel van de tegenstander geschoten. In de 69ste minuut kreeg Graafschap-speler Hamdaoui rood, waardoor de Superboeren verder moesten met 10 spelers. De kansen in de tweede helft werden echter niet omgezet in doelpunten. Echter wist doelman Havekotte ook te voorkomen dat De Graafschap kansen kon benutten en de voorsprong kon vergroten.

DELEN