FC Dordrecht heeft op eigen veld verloren van Helmond Sport. De thuisploeg kwam beter voor de dag en kreeg een veelvoud aan kansen om meer uit het duel te slepen. Alleen invaller Jordy Wehrmann wist Helmond Sport-doelman Van Gassel te verschalken. Zo eindigde de wedstrijd in 1-2 voor de gasten.

De Schapenkoppen kwamen al gauw tot de eerste kans van de wedstrijd. Schalekamp kopte na vier minuten rakelings naast. Na het eerste wapenfeit werden er weinig kansen gecreëerd. Het publiek schrok in de achttiende minuut wakker door een verwoestende uithaal van Swinnen. Hij zag zijn afstandsschot uiteenspatten op de lat. De inzet van Swinnen bleek een wake-up call voor de Dordtenaren. In de minuten die volgde waren Mourgos, Achahbar, Smith en Schalekamp dichtbij de openingstreffer. Maar Helmond-doelman Van Gassel bleek een niet te passeren horde voor de Dordtse aanvallers. Zo werd er afgefloten voor de rust met een 0-0 stand.

FC Dordrecht ging in de tweede helft verder met waar het in de eerste helft aan begonnen was. In de 48e minuut kreeg Savvas Mourgos een grote kans. Hij had een lage voorzet vrij voor het inschieten maar opnieuw was daar Van Gassel. Slechts drie minuten later probeerde Renny Smith de doelman te passeren, maar opnieuw kwam Van Gassel als winnaar uit de strijd. Uitgerekend Helmond Sport, die nauwelijks iets creëerde, wist wel het net te vinden. In de 67e minuut kon Koolhof van dichtbij gemakkelijk binnenwerken. De ploeg kreeg al gauw een nog grotere tegenslag te verwerken toen Helmond Sport zelfs op een 2-0 voorsprong kwam. Nog geen minuut na de openingstreffer ging Petar Stoskovic onder een hoge bal door en kopte Thomas Kok in eigen goal.

Invaller Jordy Wehrmann wist met een droge pegel Van Gassel te verslaan. Na de aansluitingstreffer van de Feyenoord-huurling roken de Dordtenaren bloed. Er volgde een slotoffensief met kansen voor Hogesteger, Lewis en Ottewill. Zelfs Petar Stoskovic kwam in de laatste minuut nog mee naar voren, maar ook zijn kopbal vloog er niet in.

Volgende week wacht FC Dordrecht een zware uitwedstrijd. Dan wacht De Graafschap, de nummer drie van de competitie.

DELEN