Foto: Screenshot beelden Fox Sports

Er is geen sprake geweest van een eventuele overname van FC Dordrecht door miljonair Salar Azimi. Dit heeft de club laten weten aan NRC Handelsblad. Volgens de club was de verkoop van FC Dordrecht of van aandelen ‘niet aan de orde’.

“Dat hebben we aan de heer Azimi en later ook aan de KNVB gemeld, nadat onze algemeen directeur mondeling geadviseerd is niet met hem in zee te gaan als investeerder.”, zo heeft FC Dordrecht aan NRC Handelsblad laten weten. De krant ontdekte dat de KNVB clubs heeft geadviseerd om niet met de in Zeeland woonachtige miljonair in zee te gaan. Volgens de voetbalbond zijn er twijfels over de herkomst van het vermogen van de zakenman. De KNVB werd op de hoogte gebracht door overheidsdiensten, omdat zij merkten dat Azimi een positie probeerde te krijgen binnen het Nederlands voetbal. De zakenman laat aan NRC Handelsblad weten dat zijn geldstromen eerlijk zijn en gecontroleerd zijn door de Belastingdienst.

Eerder gaf directeur Hans de Zeeuw tijdens een supportersavond al aan dat de zakenman de club niet zou kopen, volgens De Zeeuw had de zakenman hier niet voldoende vermogen voor. Wel wilde Azimi geld inbrengen, later is Hotel De Elderschans shirtsponsor geworden. In mei 2018 beloofde de zakenman tevens een premie van 110.000 euro voor FC Dordrecht ter beschikking, wanneer zij zouden promoveren naar de Eredivisie. Zo’n zelfde premie beloofde hij ook aan NAC Breda. NAC promoveerde en Azimi betaalde de premie uit.

DELEN