FC Dordrecht-directeur Hans de Zeeuw heeft woensdagavond 8 januari in duidelijke taal zijn irritatie geuit tegen de gemeente Dordrecht. Woensdagavond stond de verdiepingsbijeenkomst revitalisering Sportpark Krommedijk op de agenda van de commissie Sociale Leefomgeving. Tijdens de vergadering spraken onder andere Hans de Zeeuw en de supportersvereniging in.

Het stadion van de Dordtse voetbalclub is gelegen op Sportpark Krommedijk. Al tijden zijn er plannen om het sportpark grondig op te knappen. Er liggen nu plannen om Sportpark Krommedijk aan te pakken voor ruim 17 miljoen euro, waarbij ook een nieuw stadion voor FC Dordrecht onderdeel van de plannen is. Het nieuwe stadion moet 6.500.600 euro gaan kosten, waarvan FC Dordrecht 1,3 miljoen euro financiert. Voor de overige 5.200.600 euro wordt de gemeente gevraagd om garant te staan. De gemeente draait dus niet op voor de ruim 6,5 miljoen euro. Deze 6,5 miljoen euro maken wel uit van de projectbegroting van in totaal ruim 17 miljoen euro. In de stadionplannen is er ook ruimte voor maatschappelijke organisaties in het stadion.

In november liet het college van burgemeester en wethouders weten niet garant te willen staan, waarmee de stadionplannen niet mogelijk zijn. Dit terwijl er lange tijd werd gesproken over de stadionplannen, het besluit kwam voor FC Dordrecht en supporters dan ook als onaangename verrassing. De voetbalclub, supportersvereniging en supporters hopen dat de Dordtse gemeenteraad wel steun geeft aan de stadionplannen. Daarom kwamen een groot aantal supporters woensdagavond naar de commissievergadering in het Stadskantoor en spraken onder andere Hans de Zeeuw, de supportersvereniging en supporters in. De verschillende sprekers gaven de noodzaak van een nieuw stadion aan. FC Dordrecht-directeur Hans de Zeeuw vertelde over de gang van zaken en gaf aan dat de gemeente op deze manier de club kapot maakt. “Jullie maken FC Dordrecht kapot”, zo sprak hij over het college van burgemeester en wethouders. Na deze uitspraak kreeg de directeur een applaus van de aanwezige supporters. De Zeeuw hoopt dat het ooit komt tot een echte stemming komt in de gemeenteraad, zodat duidelijk zichtbaar wordt wie de stadionplannen tegenhouden.

Als de stadionplannen definitief niet doorgaan, dan zal FC Dordrecht moeten kijken naar de toekomstmogelijkheden. Het stoppen van de club wordt hierbij niet uitgesloten. Het is voor FC Dordrecht al de zoveelste teleurstelling op het gebied van stadionplannen. De afgelopen jaren zijn al meerdere stadionplannen in de prullenbak verdwenen.

Tijdens de commissievergadering spraken de politieke partijen zich niet uit over de plannen, de vergadering was informerend bedoeld. De gemeenteraad gaat op een later moment in debat over de plannen voor Sportpark Krommedijk.

DELEN