FC Dordrecht heeft op bezoek bij De Graafschap verloren. De Schapenkoppen gingen na negentig minuten spelen met een 5-0 nederlaag van het veld. Vanaf het eerste fluitsignaal was De Graafschap de bovenliggende partij. Zonder echt grote kansen weg te geven stond de Dordtse defensie regelmatig onder druk. Ondanks de krachtsverhoudingen was de eerste poging van de Dordtenaren. Door slordig balverlies van de Superboeren kon Achahbar gevaar stichten. Hij schoot van randje zestien tegen een verdediger.

In de 23e minuut lukte het De Graafschap dan ook om het overwicht om te zetten tot een doelpunt. Van den Boomen gaf een steekpass op maat en daar wist Hamdaoui raad mee, hij passeerde Ten Hove. Slechts acht minuten later was het weer Hamdaoui die het net wist te vinden. Hij dribbelde met gemak door de defensie en bracht de Superboeren op een 2-0 voorsprong. FC Dordrecht probeerde vlak voor rust terug te komen in de wedstrijd via een schot van Mourgos, maar Jurjus kon redding brengen.

Er veranderde in de openingsfase van de tweede helft weinig aan het spelbeeld. De Graafschap wilde zo snel mogelijk de wedstrijd op slot gooien. Van Mieghem, Van den Boomen en Tutuarima waren allemaal dichtbij de 3-0, maar verzuimde te scoren. Zolang De Graafschap niet wist te scoren bleef FC Dordrecht in de wedstrijd. In de 64e minuut kreeg Marques de uitgelezen mogelijkheid om iets terug te doen. De Portugese huurling mocht vanaf elfmeter aanleggen nadat hij opzichtig werd neergehaald door Van de Pavert, die vervolgens met rood mocht vertrekken. Helaas wist Marques het buitenkansje niet te benutten, zijn penalty werd gekeerd door Jurjus. Ondanks de rode kaart ging De Graafschap verder met aanvallen. In slechts twee minuten kregen de Schapekoppen twee doelpunten tegen. Van Mieghem nam beide goals voor zijn rekening. In de 82e minuut scoorde invaller Helmer de 5-0 waardoor de laatste minuten nog pijnlijker waren voor FC Dordrecht.

DELEN