Foto: Jordy Nijenhuis / Drecht Media

De Dordtse gemeenteraad geeft FC Dordrecht de kans om zelf financiering te regelen voor de bouw van een nieuw stadion. Een garantstelling van de gemeente is dinsdag 28 januari definitief van de baan gegaan. Al eerder lieten het college van burgemeester en wethouders en later de coalitiepartijen weten dat er geen gemeentegarantie komt, de gemeenteraad heeft dinsdag het definitieve oordeel gegeven.

Een nieuw stadion voor FC Dordrecht is onderdeel van de plannen voor het opknappen van Sportpark Krommedijk. Het nieuwe stadion moet 6.500.600 euro gaan kosten, waarvan FC Dordrecht 1,3 miljoen euro financiert. Voor de overige 5.200.600 euro was er sprake dat de gemeente mogelijk garant zou staan. Bij een garantstelling draait de gemeente alleen voor de kosten op, indien de betaald voetbalclub dit niet meer kan. De gemeente wil deze garantie niet geven, waarmee de stadionplannen opnieuw op losse schroeven zouden komen.

De gemeenteraad heeft dinsdag unaniem een motie aangenomen om verder onderzoek te doen naar de plannen voor Sportpark Krommedijk. FC Dordrecht krijgt de kans om zelf de financiering te regelen voor de bouw van een nieuw stadion, waarmee de club ook zelf de risico’s moet dragen. De voetbalclub heeft tot mei om de plannen uit te werken. Er wordt onder andere gekeken naar de mogelijkheden van maatschappelijk financieren.

DELEN