FC Dordrecht en de Supportersvereniging roepen supporters op om woensdagavond 8 januari aanwezig te zijn bij de commissievergadering Sociale Leefomgeving van de gemeente Dordrecht. Die avond staat de verdiepingsbijeenkomst revitalisering Sportpark Krommedijk op de agenda.

Er liggen plannen om het sportpark, waar ook het stadion van FC Dordrecht onderdeel van is, op te knappen voor ruim 17 miljoen euro. Een nieuw stadion van de Schapekoppen moet 6.500.600 euro gaan kosten, waarvan FC Dordrecht 1,3 miljoen euro financiert. Voor de overige 5.200.600 euro wordt de gemeente gevraagd om garant te staan. In november liet het college van burgemeester en wethouders weten niet garant te willen staan, waarmee de stadionplannen niet mogelijk zijn. Dit terwijl er lange tijd werd gesproken over de stadionplannen, het besluit kwam voor FC Dordrecht en supporters dan ook als onaangename verrassing.

Daarnaast gaf de gemeente aan dat het voor 17 miljoen euro garant zou moeten staan. “Een nieuw stadion voor FC Dordrecht is alleen haalbaar als de gemeente garant staat. De gemeente moet garant staan voor de investering van minstens €17 miljoen.”, zo schreef de gemeente in een persbericht. Echter gaat de garantie om ruim 5,2 miljoen euro. De 17 miljoen euro zijn de totale kosten van het gehele sportpark.

FC Dordrecht en de supporters hopen dat politieke partijen in de gemeenteraad wel de stadionplannen steunen. Tijdens de commissievergadering zijn er meerdere sprekers namens de club, supportersvereniging en supporters. Supporters wordt gevraagd om massaal naar het Stadskantoor te komen, om tijdens de commissievergadering plaats te nemen op de publieke tribune. De vergadering begint om 20.00 uur in Vergaderzaal 1 van het Stadskantoor.

DELEN